Harga Tiket Flight KL Ke Langkawi (Air Asia, MYAirline, Malindo dan MAS)

Last Updated on February 19, 2023 by azman

Untuk mencari harga tiket flight KL ke Langkawi yang bertambang terbaik di antara syarikat-syarikat penerbangan, kita boleh gunakan portal penempahan tiket kapal terbang dan perbandingan harga Airpaz.com

Perbandingan Harga

Airpaz.com mampu membandingkan harga tiket kapal terbang KL ke Langkawi secara serentak daripada beberapa syarikat penerbangan di satu halaman. Syarikat penerbangan yang beroperasi di laluan Kuala Lumpur – Langkawi – Kuala Lumpur ini adalah seperti Air Asia, MYAirline, Malindo Air dan Malaysia Airlines.

Contoh harga terkini daripada carian di Airpaz.com untuk laluan KL ke Langkawi pada bulan April 2023 (carian ini dilakukan pada Feb 2023) adalah seperti Gambarajah 1 dibawah.

Daripada carian mudah ini, kita boleh ketahui bahawa harga tiket termurah adalah RM28 dari KL ke Langkawi pada hari-hari tertentu. Manakala harganya pula adalah berbeza-beza dari hari ke hari. Dan kita akan memperolehi maklumat yang lebih detail lagi apabila kita klik pada mana-mana tarikh yang dingini.

Gambarajah 1 di atas adalah contoh harga yang dicari pada February 2023untuk penerbangan di bulan April 2023. Untuk carian terkini harga tiket kapal terbang termurah di antara syarikat-syarikat penerbangan dari KL ke Kuching sila layari Airpaz.com

Kalendar Tambang Terbaik

Dan kita boleh juga menggunakan ciri istimewa yang disediakan oleh Airpaz.com iaitu “Kalendar Tambang Terbaik” (Best Fare Calendar) seperti yang dapat dilihat di Gambarajah 1 di atas.

Untuk memudahkan pencarian harga termurah, Airpaz.com memaparkan harga termurah tiket penerbangan daripada KL ke Kuching pada setiap hari dalam bentuk kalendar. Dan kita boleh memilih melihat harga tambang setiap hari pada mana-mana bulan di sepanjang tahun.

Dengan sekali imbas, melalui kemudahan ini juga kita mampu memilih hari yang bersesuaian untuk penerbangan kita berdasarkan kepada harga tiket yang dipaparkan.

Kemudahan untuk Membayar di Airpaz

Airpaz.com menawarkan kemudahan pembayaran yang mudah untuk kemudahan kita di Malaysia ini. Kita boleh membayar tiket yang kita tempah dengan menggunakan Kredit Kad/Debit Kad Visa & Mastercard, perbankan online Ambank, RHBNow, CIMB clicks, Hong Leong Connect, alliance online, Bank Islam, Affin Bank, Standard Chartered, Maybank2u, PBebank.com.

Lain-Lain Ciri Menarik Di Airpaz

Terdapat satu ciri di Airpaz.com yang disebut sebagai “Price Alert”. Ciri ini membantu kita untuk mendapatkan notis pemberitahuan daripada pihak Airpaz apabila harga tiket terkini sesuatu laluan telah menepati jangkaan yang kita telah tetapkan. Notis pemberitahuan ini akan disampaikan melalui email dan SMS.

Sebagai contoh, setelah mendaftar sebagai pengguna di Airpaz.com kita pun terus menetapkan harga jangkaan kita dengan mengisi kriteria yang diperlukan seperti contoh di Gambarajah 2 dibawah.

“Price Alert” ini berguna jika harga tiket semasa yang kita cari tidak memenuhi belanjawan atau sasaran kita. Jadi ciri ini dapat membantu kita mencari harga tiket flight murah atau harga tiket kapal terbang yang didalam kadar belanjawan selesa kita untuk tempoh akan datang yang kita sasarkan.

Tiket Flight KL ke Kuching Price Alerts

Cara Menempah Tiket Flight di Airpaz.com

Terdapat 5 langkah yang perlu kita turuti dalam menempah tiket penerbangan di Airpaz.com.

Langkah 1 – Carian penerbangan. Masukkan maklumat seperti dari bandar mana, ke bandar mana, tarikh perjalanan, berapa penumpang dsbnya.

Langkah 2 – Akan terhasil senarai semua penerbangan berdasarkan kriteria kemasukkan yang kita telah buat. Pilih penerbangan yang kita inginkan.

Langkah 3 – Masukkan maklumat perhubungan dan data penumpang. Data seperti nama, no telefon, no pasport (untuk penerbangan antarabangsa) dsbnya.

Langkah 4 – Ringkasan penerbangan. Setelah selesai langkah 3, perincian penerbangan akan terhasil. Setelah kita berpuashati dengan data yang dipaparkan maka perincian ini bolehlah disahkan.

Langkah 5 – Pembayaran. Kita boleh memilih daripada pilihan jenis bayaran yang disediakan seperti   Kredit Kad/Debit Kad Visa & Mastercard, perbankan online Ambank, RHBNow, CIMB clicks, Hong Leong Connect, alliance online, Bank Islam, Affin Bank, Standard Chartered, Maybank2u, PBebank.com.

Tempah tiket tiket kapal terbang ke KL Ke Kuching atau destinasi lain di Malaysia atau destinasi-destinasi lain di Asia Pasifik melalui Airpaz.com

Tips Tambahan

  • Jika memilih penerbangan AirAsia tambang yang dipaparkan semasa carian hanya untuk tiket sahaja dan tiada bagasi. Caj bagasi adalah mengikut berat dan boleh dilihat hanya semasa memesan tiket penerbangan AirAsia bagi laluan ini. Contohnya seperti di Gambarajah 3 di bawah dapat dilihat caj bagasi apabila telah memilih penerbangan AirAsia sebagai pilihan.
Tiket Flight KL ke Kuching Bagasi Caj AirAsia
  • Jika memilih penerbangan Malindo Air. Harga tiket yang dipaparkan adalah termasuk 15kg bagasi. Dan jika bagasi kita melebihi 15kg caj tambahan akan dikenakan.
  • Jika memilih penerbangan Malaysia Airlines. Harga tiket yang dipaparkan adalah termasuk 30kg bagasi. Dan jika bagasi kita melebihi 30kg caj tambahan akan dikenakan.