Tiket ETS Arau Ke Parit Buntar

Tiket ETS Arau ke Parit Buntar atau Parit Buntar ke Arau boleh dibeli secara online di portal penempahan tiket seperti dibawah. (ETS tickets from Arau To Parit Buntar or Parit Buntar To Arau can be purchased from the website listed below.)

Tempah / Beli Tiket ETS (Electric Train Service) KTM Anda Disini:-

  1.  Easybook.com/ETStrain

Tempah Tiket ETS Arau Ke Parit Buntar / Parit Buntar Ke Arau

Lawati portal penempahan tiket ETS di Easybook.com/ETStrain untuk memeriksa jadual perjalanan dan menempah tiket ETS secara online. Portal ini merupakan antara ejen rasmi KTMB untuk menjual tiket secara online. Antara kelebihan portal ini adalah keupayaan menerima pelbagai cara pembayaran online.

Harga Tiket ETS Arau Ke Parit Buntar / Parit Buntar Ke Arau

ETS Gold: Dewasa = RM27, Kanak-Kanak= RM18

Cara Tempah Tiket ETS Arau Ke Parit Buntar Secara Online

Sila layari halaman ini Cara Beli Tiket ETS Online untuk langkah demi langkah cara menempah tiket ets secara online menggunakan portal Easybook.com/train .

Pada dasarnya, caranya adalah mudah yang melibatkan beberapa langkah sahaja.

Langkah 1: Pada muka hadapan laman web Easybook.com/train klik tab “Train Ticket”, dan anda akan menemui borang carian. Anda boleh memasukkan tempat anda bertolak, destinasi pilihan anda, tarikh bertolak serta jumlah tempat duduk.

Langkah 2: Satu senarai jadual perjalanan ETS Arau ke Parit Buntar akan dihasilkan oleh portal pencarian Easybook.com/train. Anda perlu memilih perjalanan train yang anda kehendaki dengan menekan “Select Seats/Berths”.

Langkah 3: Pilih tempat duduk di coach yang menjadi pilihan anda.

Langkah 4 : Masukkan butir peribadi anda dan membuat pembayaran. Pilih kaedah pembayaran yang bersesuaian. Selesai.

Setelah selesai dan berjaya proses pembayaran, anda akan menerima email pengesahan dari Easybook.com berserta dengan e-ticket KTM anda.

Mencetak e-ticket

  1. Cara pertama, e-ticket ini hendaklah dicetak di atas kertas dan ditunjukkan kepada pegawai KTM di atas keretapi apabila diminta kelak.
  2. Cara kedua, anda boleh sahaja menyimpan e-ticket dalam bentuk pdf/image ini di dalam phone atau tablet sahaja, untuk ditunjukkan kepada pegawai KTM yang bertugas ketika menaiki keretapi nanti.

Kedua-dua cara diatas adalah sah untuk menaiki keretapi KTM ETS.

Contoh eTicket KTM adalah seperti dibawah.

ETS Arau Ke Parit Buntar sample-e-ticket-ets-ktmb

Book tiket ETS KTM melalui portal Easybook.com/train

Nota: Tiket ETS yang dibeli melalui Easybook.com tidak boleh dibuat bayaran balik (refund) atau dibatal.

Kemudahan Pembayaran

Portal  Easybook.com/train ini mempunyai kelebihan daripada segi kemudahan pembayaran kerana menerima kredit kad/debit kad, perbankan online (Maybank2U, CIMB clicks, Ambank, Bank Rakyat, Affin Bank, Public Bank, Hong Leong Bank dan lain-lain bank tempatan) dan PayPal.

Maklumat Tambahan. Stesen-Stesen Diantara Laluan Padang Besar – Gemas

Padang Besar, Arau, Kodiang, Anak Bukit, Alor Star, Kobah, Gurun, Sungai Petani, Tasek Gelugor, Parit Buntar, Bukit Tengah, Bukit Mertajam, Simpang Ampat, Nibong Tebal, Parit Buntar, Bagan Serai, Kamunting, Taiping, Kuala Kangsar, Sungai Siput, Ipoh, Batu Gajah, Kampar, Tapah Road, Sungkai, Slim River, Behrang, Tanjung Malim, Kuala Kubu Bharu, Rawang, Sungai Buloh, Kepong Sentral, Kuala Lumpur, KL Sentral, Bandar Tasek Selatan, Kajang, Nilai, SerembanRembau, Pulau Sebang / Tampin, Batang Melaka and Gemas.

Muat Turun Jadual Keseluruhan Perjalanan ETS 

Untuk melihat atau muat turun jadual perjalan ETS yang terkini dan lengkap si lawati Jadual Perjalanan Tren ETS seperti yang disediakan oleh laman resmi KTMB.

Atau anda boleh muat turun secara terus melalui pautan Jadual Laluan seperti dibawah, untuk jadual perjalanan antara Arau dan Parit Buntar.

Laluan Keretapi ETS / Jadual Perjalanan

  1. Gemas - Padang Besar - Gemas

* Setiap hari terdapat 3 waktu perjalanan antara Arau ke Parit Buntar dan 5 waktu perjalanan antara Parit Buntar ke Arau. (Maklumat betul ketika dicetak. Sila klik pautan jadual diatas untuk maklumat terkini.)

Tempah tiket ETS/KTMB kemana-mana destinasi pilihan anda melalui Easybook.com/ETStrain

Menempah Melalui Halaman Rasmi KTMB

Anda boleh juga menempah tiket ETS/KTMB melalui halaman rasmi KTMB. Anda perlu mendaftar sebagai pengguna sebelum urusan penempahan boleh dilaksanakan.

Halaman rasmi KTMB ini mempunyai keupayaan terhad daripada segi penerimaan cara pembayaran online. Anda hanya boleh menggunakan perbankan online Maybank2U dan BSN sahaja selain daripada debit kad dan kredit kad.

Tiket yang dibeli melalui portal KTMB ini boleh dibatal dan bayaran balik (refund) boleh dibuat oleh pihak KTMB. Walaubagaimanapun bayaran balik tidaklah 100% harga tiket.

Dan jika anda ingin melakukan perubahan tarikh/waktu perjalanan, perubahan ini boleh dibuat hanya dikaunter-kaunter tiket KTM sahaja. Perubahan yang boleh dibuat sekali sahaja dan bergantung kepada syarat-syarat dan terma KTM.

View My Stats