Tiket Bas Dari Kuala Lumpur Ke Seremban

Last Updated on December 21, 2016 by azman

Membeli tiket bas online untuk perjalanan dari Kuala Lumpur ke Seremban atau dari Seremban ke Kuala Lumpur. Disini dikongsi maklumat mengenai laman-laman web dimana anda boleh membeli tiket bas tersebut secara online.

Buy online bus ticket for destination from Kuala Lumpur to Seremban or from Seremban to Kuala Lumpur. Below are the websites where online bus ticket can be purchased.

Laman Web

  1. Easybook.com
  2. Busticketonline.com

Bas Ekspres Operator & Pilihan Perjalanan

*Sila klik tab yang berkaitan untuk maklumat perjalanan

KL → Seremban

Bas Ekspres Operator / LaluanBoleh Ditempah Di
Plusliner
Plusliner Xtreme72


Hentian Jln Pekeliling Ke Terminal One Seremban
Easybook.com

Busonlineticket.com

Seremban→ KL

Bas Ekspres Operator / LaluanBoleh Ditempah Di
Plusliner
Plusliner Xtreme72


Terminal One Seremban Ke Hentian Jln Pekeliling
Easybook.com

Busonlineticket.com

Laman web di atas merupakan portal pembelian tiket bas secara online di Malaysia. Pencarian tiket bas melalui portal-portal ini menjamin penjimatan masa.

Ini adalah kerana output pencarian dari portal-portal ini menawarkan pilihan pelbagai bas operator yang berada di dalam senarai mereka. Sila lawati mana-mana portal di bawah untuk pencarian tiket bas anda bagi destinasi dari Kuala Lumpur ke Seremban atau dari Seremban ke Kuala Lumpur.

Menukar Ke “Boarding Pass” di TBS (Terminal Bersepadu Selatan)

Jika anda menaiki bas di TBS anda perlu mendapatkan “boarding pass” di kaunter pertukaran terlebih dahulu. Caranya seperti berikut.

Setelah anda berjaya menempah secara online di mana-mana portal tempahan tiket bas pilihan anda, maka satu email pengesahan detail tiket akan di hantar kepada anda. Contohnya adalah seperti dibawah dari pihak CatchThatBus.com.

Contoh e-mail:

contoh-e-ticket

Cetakkan email ini. Dan semasa di TBS serahkan cetakan email ini ke mana-mana kaunter pertukaran “boarding pass” yang terletak di tingkat 3 (tingkat kaunter-kaunter tiket dan pintu-pintu berlepas). Sila cari Kaunter E, F, G atau H.

Boarding Pass:

Berikut adalah contoh boarding pass yang akan anda terima setelah membuat pertukaran di kaunter E, F, G atau H.

contoh-boarding-pass-tbs

Semua maklumat akan tertera di boarding pass ini termasuk pintu berlepas. Contoh di atas ialah Gate 18 sebagai pintu berlepas. Serahkan boarding pass ini kepada pegawai keselamatan di pintu berlepas untuk kemasukkan ke platform bas.

Bagaimana Cara Membeli Tiket Bas Online

Prosedur membeli tiket bas secara online adalah mudah dan arahan-arahan daripada portal tiketing tempahan juga adalah mudah untuk diikuti.

Sila klik laman panduan membeli tiket bas online yang telah belitiketbas.com sediakan untuk kemudahan anda memahami proses-proses yang terlibat.