Tiket Bas Dari Kuala Lumpur Ke Bandar Penawar

Last Updated on December 8, 2021 by azman

Membeli tiket bas online untuk perjalanan dari Kuala Lumpur ke Bandar Penawar (Johor) atau dari Bandar Penawar ke Kuala Lumpur. Disini dikongsi maklumat mengenai laman-laman web dimana anda boleh membeli tiket bas tersebut secara online.

How to purchase online bus ticket from Kuala Lumpur to Bandar Penawar or from Bandar Penawar to Kuala Lumpur. Below are the websites where online bus ticket can be purchased.

Tempah Tiket Bas Online Anda Melalui Laman Web Ini

  1.  BusOnlineTicket.com

Perjalanan Dari Kuala Lumpur Ke Bandar Penawar dan Bandar Penawar Ke KL

KL Ke Bandar Penawar

Bas OperatorBoleh Ditempah Di
LA Holidays
TBS (Terminal Bersepadu Selatan) Ke Bandar Penawar (Johor)
Busonlineticket.com

Bandar Penawar Ke KL

Bas Operator / LaluanBoleh Ditempah Di
LA Holidays
Bandar Penawar (Johor) ke TBS (Terminal Bersepadu Selatan) Ke
Busonlineticket.com

Laman-laman web di atas merupakan portal pembelian tiket bas secara online di Malaysia. Pencarian tiket bas melalui portal-portal ini menjamin penjimatan masa.

Ini adalah kerana output pencarian dari portal-portal ini menawarkan pilihan pelbagai bas operator yang berada di dalam senarai mereka. Sila lawati mana-mana portal di bawah untuk pencarian tiket bas anda bagi destinasi dari Kuala Lumpur ke Bandar Penawar atau dari Bandar Penawar ke Kuala Lumpur.

TBS (Terminal Bersepadu Selatan)

Sebagai pilihan, anda juga boleh mendapatkan online tiket dari KL ke Bandar Penawar di tbsbts.com.my

Menukar Ke “Boarding Pass” di TBS (Terminal Bersepadu Selatan)

Jika anda menaiki bas di TBS anda perlu mendapatkan “boarding pass” di kaunter pertukaran terlebih dahulu. Caranya seperti berikut.

Setelah anda berjaya menempah secara online di mana-mana portal tempahan tiket bas pilihan anda, maka satu email pengesahan detail tiket akan di hantar kepada anda.

Dan semasa di TBS tunjukkan email ini ke mana-mana kaunter pertukaran “boarding pass” yang terletak di tingkat 3 (tingkat kaunter-kaunter tiket dan pintu-pintu berlepas). Sila cari Kaunter E, F, G atau H. Anda mungkin akan dikenakan bayaran caj untuk cetakkan email sebelum dapat menukar ke boarding pass.

Boarding Pass:

Berikut adalah contoh boarding pass yang akan anda terima setelah membuat pertukaran di kaunter E, F, G atau H.

contoh-boarding-pass-tbs

Semua maklumat akan tertera di boarding pass ini termasuk pintu berlepas. Contoh di atas ialah Gate 18 sebagai pintu berlepas. Serahkan boarding pass ini kepada pegawai keselamatan di pintu berlepas untuk kemasukkan ke platform bas.

Bagaimana Cara Membeli Tiket Bas Online

Prosedur membeli tiket bas secara online adalah mudah dan arahan-arahan daripada portal tiketing tempahan juga adalah mudah untuk diikuti.

Sila klik laman panduan membeli tiket bas online yang telah belitiketbas.com sediakan untuk kemudahan anda memahami proses-proses yang terlibat.

Maklumat Tambahan

Lain-lain maklumat tambahan akan dikemaskinikan dari semasa ke semasa. Terutamannya mengenai pilihan portal-portal lain dalam pembelian tiket bas secara online.