Tiket Bas Dari Kuala Lumpur Ke Al Muktafi Billah Shah

Membeli tiket bas online untuk perjalanan dari Kuala Lumpur ke Al Muktafi Billah Shah atau dari Al Muktafi Billah Shah ke Kuala Lumpur. Tempah secara online menggunakan laman-laman web dibawah.

Buy online bus ticket for destination from Kuala Lumpur to Al Muktafi Billah Shah  or from Al Muktafi Billah Shah to Kuala Lumpur. Below are the websites where online bus ticket can be purchased.

Tempah Tiket Bas Online Anda Melalui Laman Web Ini

  1. CatchThatBus.com
  2. Easybook.com

Bas Ekspres Operator & Pilihan Perjalanan

*Sila klik tab yang berkaitan untuk maklumat perjalanan

KL Ke Al Muktafi Billah Shah

Bas Ekspres Operator / LaluanBoleh Ditempah Di
Mega Jaya Express
TBS (Terminal Bersepadu Selatan) Ke Stesen Bas Al Muktafi Billah Shah
CatchThatBus.com
(Seat Tidak Boleh Dipilih)
Mega Jaya Express
TBS (Terminal Bersepadu Selatan) Ke Stesen Bas Al Muktafi Billah Shah
Easybook.com

Al Muktafi Billah Shah Ke KL

Bas Ekspres Operator / LaluanBoleh Ditempah Di
Mega Jaya Express
Stesen Bas Al Muktafi Billah Shah Ke TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
CatchThatBus.com

Bas dan laluan-laluan di atas ini boleh ditempah melalui CatchThatBus.com dan Easybook.com

Laman web di atas merupakan portal pembelian tiket bas secara online di Malaysia. Pencarian tiket bas melalui portal-portal ini menjamin penjimatan masa.

Ini adalah kerana output pencarian dari portal-portal ini menawarkan pilihan pelbagai bas operator yang berada di dalam senarai mereka. Sila lawati mana-mana portal di atas untuk pencarian tiket bas anda bagi destinasi dari Kuala Lumpur ke Al Muktafi Billah Shah atau dari Al Muktafi Billah Shah ke Kuala Lumpur. Dan juga mana-mana destinasi pilihan anda yang lain.

Menukar Ke “Boarding Pass” di TBS (Terminal Bersepadu Selatan)

Jika anda menaiki bas di TBS anda perlu mendapatkan “boarding pass” di kaunter pertukaran terlebih dahulu. Caranya seperti berikut.

Setelah anda berjaya menempah secara online di mana-mana portal tempahan tiket bas pilihan anda, maka satu email pengesahan detail tiket akan di hantar kepada anda. Contohnya adalah seperti dibawah dari pihak CatchThatBus.com.

Contoh e-mail:

contoh-e-ticket

Cetakkan email ini. Dan semasa di TBS serahkan cetakan email ini ke mana-mana kaunter pertukaran “boarding pass” yang terletak di tingkat 3 (tingkat kaunter-kaunter tiket dan pintu-pintu berlepas). Sila cari Kaunter E, F, G atau H.

Boarding Pass:

Berikut adalah contoh boarding pass yang akan anda terima setelah membuat pertukaran di kaunter E, F, G atau H.

contoh-boarding-pass-tbs

Semua maklumat akan tertera di boarding pass ini termasuk pintu berlepas. Contoh di atas ialah Gate 18 sebagai pintu berlepas. Serahkan boarding pass ini kepada pegawai keselamatan di pintu berlepas untuk kemasukkan ke platform bas.

Bagaimana Cara Membeli Tiket Bas Online

Prosedur membeli tiket bas secara online adalah mudah dan arahan-arahan daripada portal tiketing tempahan juga adalah mudah untuk diikuti.

Sila klik laman panduan membeli tiket bas online yang telah belitiketbas.com sediakan untuk kemudahan anda memahami proses-proses yang terlibat.

 

View My Stats